Pristagare 2014

with Inga kommentarer
Stoorfesten 2014

Norsjögalan ändrar namn till Stoorfesten. Under kvällen utdelades fem utmärkelser: årets Norsjöambassadör, årets näringslivspris, årets företagare, axetstipendiet samt mästarbrev. Musik med Over and Out och underhållning av illusionisten Peter Varg, som även är konferencier.

Norsjö kommuns utmärkelse Norsjöambassadör 2014

Ann Bergquist Andersson, ordförande i Norsjö volley

Motivering:
2014 års ambassadör är en engagerad och drivande person som har utvecklat föreningen Norsjö volley och satt Norsjö kommun på idrottskartan. Ann Bergquist Andersson har som ordförande sett till att föreningen tar ett stort samhällsansvar och är en hemvist för många av kommunens ungdomar. Hon är en person som syns i medierna och där ser hon till att tala väl om kommunen, idrottandet och människorna som bor här. Hon är engagerad i Norsjö Beach, ett arrangemang som lyfter hela kommunen. Ann är kort och gott en mycket bra Norsjöambassadör!

Norsjö kommuns utmärkelse Årets Näringslivspris

Saras Ekospa AB som ägs av Sara Bäcklund

Motivering:
Skönhetssalongen i Norsjö har från starten hösten 2009 utvecklats på ett mycket positivt sätt. Med kompetens och kvalitet, gott bemötande, idérikedom och en bred produktflora har Ekospa blivit ett begrepp i Norsjös näringsliv. Ekospa finns alltid med när det anordnas evenemang och aktiviteter för att lyfta näringsliv och Norsjö som centralort. Företaget visar stor öppenhet och generositet till kollegor i branschen eftersom detta enligt företaget skapar en ännu större total marknad. Saras Ekospa AB är en god ambassadör för Norsjös näringsliv.

Saras ekospa

 

Företagarnas utmärkelse Årets företagare

Daniel och Andreas Larsson, Bröderna Larssons Åkeri

Motivering:
Årets Företagare driver ett välskött åkeriföretag i Västerbottens inland. Deras förmåga att anpassa sig efter marknaden har gett dem ett försprång till att bli ett efterfrågat företag som alltid ligger i framkant.

Stabil omsättning i en tuff bransch gör bröderna till värdiga vinnare.

 

Företagarna och Handelsbankens utmärkelse Axetstipendiet

Kajsa Wikström med företagen Wikk AB samt Wikk Fastigheter.

Motivering:
Årets pristagare har genom sin seriösa satsning och tro på sitt företag skapat arbetstillfällen och tillväxt i flera kommuner i Västerbottens län.

Med god service och en bred kompetens erbjuder Wikk oss en enklare och renare vardag.

En driven entreprenörskvinna med visioner för framtiden i inlandet som är en god förebild och inspiratör för andra kvinnor.

Mästarbrev delades ut till

Maria Stenman med företaget Norsjö Hårstudio.

En mästare är en yrkesutövare som med godkännande genomfört samtliga de avancerade både teoretiska och praktiska prov som branschen kräver som bevis på yrkesskicklighet, kunskap och redlighet i yrket. För att få genomföra ett mästarprov krävs bevisade yrkeskunskaper (gesällbrev). Dessutom krävs minst sex års erfarenhet i yrket, godkända kunskaper i ekonomi och gott renommé.