Pristagare 2017

with Inga kommentarer

Följande utmärkelser delades ut:

Årets Norsjöambassadör, Nids-priset, årets näringslivspris, årets företagare, årets nyföretagare, axetstipendiet och kulturstipendium. Konferencier och underhållare för kvällen var CAROLINA MISKOVSKY. Walters kök ordnade en 3-rätters middag. KRUTOV spelade på kvällen.

Pristagare

Norsjö kommuns utmärkelse Årets Norsjöambassadör

Thorbjörn Olsson

Motivering

Under sin långa tid som kommunchef i Norsjö skapade han många goda kontakter och är känd och respekterad person i många sammanhang. Han har bidragit till att sprida ett positivt budskap om Norsjö inte minst genom sitt engagemang för hembygdsområdet och då främst skidlöparmuséet. 

 

Norsjöidrotten i samverkans utmärkelse Nids-priset

Nids-priset 2017
Ivan Harnesk överlämnade priset

Norsjö Simklubb

Tack vare alla föreningskassar som sålts i samarbete med ICA har Nids möjlighet att dela ut ett föreningspris detta år.
Motivering:

”Nids-priset 2017 går till en förening som jobbar lite i det dolda, både under och ovanför ytan. Föreningen har en viktig roll i kommunen då den ökar simkunnigheten bland våra barn och ungdomar. Drygt 120 aktiva medlemmar gör att föreningen är en av de större i kommunen. Styrelsen i Nids är otroligt glada över att få ge årets Nids-pris till Norsjö simklubb”

 

Norsjö kommuns utmärkelse Årets näringslivspris

Näringslivspris 2017 Ricke Johansson
Ricke Johansson. Prisutdelare Mikael Lindfors och Eleonore Hedman

Rickard Johansson, Foto & Reklam i Norr AB

Motivering

Årets Näringslivspris tilldelas ett företag i kommunen som under många år spelat en viktig roll för andra företag och organisationer. Vinnaren utmärker sig med en hög servicenivå och kvalité på sina tjänster och produkter. Vinnaren har dessutom med framgång utvecklat sitt företag för att nå en nationell marknad med en helt ny produktgrupp. 2017 års Näringslivspris tilldelas Foto & Reklam i Norr AB som ägs och drivs av Ricke – Rickard Johansson.

 

Företagarnas utmärkelse Årets företagare

Sven Landin, Landins Mekaniska

Motivering:

Driver ett anrikt företag, med ett stort yrkeskunnande. Ägaren har växt upp i verkstaden och övertog verksamheten efter sina farbröder. ”Vi tillverkar det du behöver!” är en slogan som företaget och ägaren lever upp till. Företaget tillverkar specialtillverkade verktyg, maskiner och reservdelar. Ett diesellok under jord till en gruva är ett konkret exempel. De utför även service och reparationer av maskiner. Sätter sig inte till ro, utan investerar i företaget för fortsatt tillväxt. Deras kreativa problemlösning har hjälpt många andra företag. Företaget du vänder dig till när du behöver specialanpassade lösningar.

 

Norsjöbygdens Företag och Möjligheternas Region utmärkelse Årets Nyföretagare

Årets Nyföretagare Norsjö 2017
Foto: Nordic Eco Care

Sara Lindahl, Nordic Eco Care AB

Motivering:

Har genom drivkraft och engagemang tagit fram handgjorda produkter som ligger rätt i tiden. Produkterna som är ekologiska, utan onödiga tillsatser och kemikalier är ett bättre alternativ för oss och miljön. Sociala kanaler nyttjas effektivt för att synliggöra produkter till konsumenter och återförsäljare. Antalet återförsäljare växer stadigt och återfinns nu även utanför Sverige. Hon arbetar ständigt med att förbättra och utveckla verksamheten. Detta nystartade företag har potential till långsiktig lönsamhet och framgång. Vi följer med spänning fortsatt utveckling.

 

Företagarnas och Handelsbankens utmärkelse Axetstipendiet

Katarina Holm Acet 2017

Katarina Holm Johansson, Nutrition Data Sweden AB

Motivering:

Årets pristagare har varit intresserad av matlagning och kostvanor ända sedan tonåren. En rutinerad företagare som byggt upp flera verksamheter utifrån sina intressen. Direkt efter gymnasiet startade hon café och bageri. Utbildade sig sedan till kostrådgivare och byggde upp ett webbaserat kost- och viktprogram. Hon har länge varit anlitad av tidningen Hälsa samt utgett en bok med recept och tips. Sammanfattningsvis en driven och envis företagare som visar andra företagare på möjligheterna att bo kvar på orten och arbeta hemifrån. Ett företag som inte syns så mycket men ändå når sin målgrupp.

 

Norsjö kommuns utmärkelse Kulturstipendium

Norsjö musik och teater - kulturstipendium
Ordf Gunilla Holm

Norsjö Musik & Teaterförening

Motivering:

Med omsorgsfullt utvalda föreställningar har de i 30 års tid bidragit till att sprida kulturens glädje till såväl stora som små invånare i Norsjö kommun. 2017 års Kulturstipendium tilldelas Norsjö Musik & Teaterförening