Pristagare 2022

with Inga kommentarer

Prisutdelning med trerätters-middag och underhållning på Medan.

Följande utmärkelser delades ut: Årets Näringslivspris, Årets nyföretagare, Årets guldkant, Ledarstipendiet, Axetstipendiet, Årets Företagsambassadör, NIDS-priset, Norsjöambassadör och Årets Företagare

Pristagare Stoorfesten 2022

Norsjö kommuns utmärkelse Årets Näringslivspris

Nya Swedlist

Årets näringslivspris går till ett familjeägt företag där utvecklingen har ständigt gått framåt med ökad lönsamhet och ökat antal anställda. Företaget har under flera år arbetat med nya innovationer inom bland annat montering. Värdegrundsarbete har präglat företaget med mål om att öka jämställdheten och anställa fler kvinnor i en i övrigt mansdominerad bransch. Företaget strävar även efter att minska miljöpåverkan genom olika certifieringar som även ökar konkurrenskraften. Företaget är en god samhällsambassadör genom sitt engagemang i ett flertal lokala idrottsföreningar i Norsjö Kommun..

Norsjöbygdens Företags utmärkelse Årets nyföretagare

Rebecka Karlsson, Norsjö Fysioterapi

Årets nyföretagare ser till hela människan. Har ett tydligt tänk kring rehabilitering och utgår från personens förmågor. Rebecka har lämnat en tillvaro som anställd inom primärvården för att satsa på sitt företagande. Betydelsefull för bygden där kunden ges möjlighet att återgå till sitt arbete eller klara av sin vardag. Vi ser stora förutsättningar till fortsatt utveckling.

Gold of Laplands utmärkelse Årets Guldkant

Monika Runesdotter, Klippgrändens Café

En av Norsjöbygdens främsta mångkonstnärer har under flera år glatt både lokalbor och inresande med gott fika och varmt värdskap. Trots pandemin har de veckovisa musikkvällarna etsat sig fast som en självklar del av sommaren i Norsjöbygden och bidragit till att sätta guldkant på vardagen. Årets Guldkant delas därför ut till Monika Runesdotter och Klippgrändens Café

Norsjö kommuns utmärkelse Ledarstipendiet

Åsa Harnesk

Årets ledare 2022 är en person som har ett enormt driv och intresse i Norsjö kommuns föreningsliv. För närvarande engagerad i Norsjö simklubb och Norsjö volleybollklubb. Årets ledare är väldigt pedagogisk och duktig på att instruera barn och ungdomar. Skapar även ett intresse att delta i ökad rörelse och deltagande i föreningsliv. Årets ledare 2022 heter Åsa Harnesk.

Handelsbanken och Norsjöbygdens Företags utmärkelse Axetstipendiet 

Dorina & Christina Larsson, DUO i Norsjö AB

Årets pristagare driver ett tjänsteföretag som firar 20-årsjubileum. Erbjuder sitt engagemang och kunskap inom utbildning, projektledning och administration. Genom åren lärt många att hantera Office-program. Arbetar för näringslivets utveckling, suttit med i styrelsen för företagarföreningar under lång tid och är stora förespråkare till att handla lokalt. Christina och Dorina är goda förebilder. Visar på möjligheten att driva tjänsteföretag i inlandet med god företagsanda integrerat med samhällsnytta.

Bastuträsk Företagsförening – Årets företagsambassadör

TWT Kran AB

“Årets företagsambassadör” går till TWT! Vars verksamhet betyder något extra för kommunen och som är en stark ambassadör för Bastuträsk – vidare genom hela landet. Vilket det så har varit i många år. TWT arbetar ständigt för tillväxt, kvalitetsutveckling och är hos sina kunder högt respekterade. De äger också förmågan att se till det som är möjligt och ej omöjligt samt att ha innovationskraft att utveckla verksamheten med gamla som nya medel. Utmärkelserna bör vara större för ert sätt att med god service synliggöra ert arbete och därmed jämföra er konkurrenskraftigt med andra orter, länder och branschkollegor.

NIDS-priset

Fromhedens IF

Nids-priset 2022 går till en förening som funnits med sedan 1949. Det är den förening som ser till att tjejerna i Norsjöbygden har möjlighet att utöva sitt fotbollsintresse. Som för många andra föreningar har pandemin och dess följder slagit hårt, men de fortsätter ihärdigt med sitt signum – fotboll ska vara möjlig att utöva för alla tjejer som är intresserade. Det här är en av få föreningar där det fortfarande inte utgår någon deltagaravgift, spelarna får istället jobba med ideella insatser. Personlig ekonomi ska inte vara avgörande i om du ska få spela boll eller inte. Fromhedens IF har bara haft två ordföranden sedan 1949, något som torde vara rätt unikt i Föreningssverige! Styrelsen i NIDS är otroligt glada över att få ge årets NIDS-pris till Fromhedens IF.

Norsjö kommuns utmärkelse Norsjöambassadör

Patrik Lundström

Patrik har ett brinnande intresse för släktforskning i Norsjöbygden och om någon har frågor kring gamla foton är det ofta Patrik som kan svaret. Han är flitig på Facebook-sidan Norsjöbornas Nostalgi där han delar med sig av sin kunskap genom att publicera och berätta om gamla bilder. Patrik vistas ofta i släkthemmen som ligger i Arnberg och Tvärliden. Trots att han har sin bostadsort på annat håll ligger Norsjöbygden honom varmt om hjärtat.

Företagarnas utmärkelse Årets Företagare

Peter Falk, Extena AB

Årets företagare är en person som står stadigt med båda fötterna på jorden och med bestämd åsikt om att det är i Norsjö utveckling ska ske. Detta visar sig nu i reviderade detaljplaner och en stor utbyggnad som är på idéstadiet. De har ett hållbart tänk genom hela processen, allt från energiåtervinning till materialåtervinning. Årets företagare 2022 går till Peter Falk, Extena.